Tudósok szerint rosszabbat tesz a gluténmegvonás, mint gondolták.
Habár a gluténmentes étrend még a celebek között is igen népszerű – gondoljunk cssk Gwyneth Paltrow-ra, vagy épp Victoria Beckhamre – , most mégis olyan felfedezést tettek kutatók, amely cseppet sem kedvez az étrend követőinek: a legújabb kutatás szerint a gluténmentes táplálkozás növeli a rák és más, krónikus betegségek kockázatát – írja a Ripost.
A tudósok úgy találták, hogy kétszer annyi arzén volt azoknak a vizsgált személyeknek a vizeletében, akik gluténmentesen étkeznek, mint azokéban, akik fogyasztanak gabonát, ráadásul vérükben 70 százalékkal volt magasabb a higanyszint, és az ólom, valamint a kadmium szintje is megemelkedett – olvasható a lapban.
Hozzátették: e két elemnek van köze a rák kialakulásához, ezért a tudósok úgy vélik: a hosszútávú gluténmentes étrend kifejezetten kártékony lehet.
Az oldalon megjelenő és olvasható véleményekért és hozzászólásokért a blog semmilyen nemű felelősséget nem vállal.
Kövess minket a Facebookon is!
Mert, hogy akkor a glutén kivezeti, vagy semlegesíti a higanyt, az ólmot a kadmiumot és az arzént???? Mekkora hülyeség ez! A gabona maghéja tartalmaz sokféle vegyszert, azt inkább elhiszem, hogy a teljes kiőrlésű ilyen szempontból rosszabb.
6 éve gluténmentesen étkezem (nem azért mert érzékeny lettem volna rá), de nekem csak pozitív tapasztalatom van. Teljesen egészséges vagyok.
– igaz, hogy a higanyt és az ólmot is kivezettem már a szervezetemből. A rák kialakulásához meg sok minden vezethet. Egy biztos: ahol boldogság van, ott nincsen rák. Szerintem nem kellene félelmet kelteni az emberekben!