Yellow

Nem jó hírek a gluténmentes étrend követőinek

Tudósok szerint rosszabbat tesz a gluténmegvonás, mint gondolták. 

 

 

Habár a gluténmentes étrend még a celebek között is igen népszerű – gondoljunk cssk Gwyneth Paltrow-ra, vagy épp Victoria Beckhamre – , most mégis olyan felfedezést tettek kutatók, amely cseppet sem kedvez az étrend követőinek: a legújabb kutatás szerint a gluténmentes táplálkozás növeli a rák és más, krónikus betegségek kockázatát – írja a Ripost. 

A tudósok úgy találták, hogy kétszer annyi arzén volt azoknak a vizsgált személyeknek a vizeletében, akik gluténmentesen étkeznek, mint azokéban, akik fogyasztanak gabonát, ráadásul vérükben 70 százalékkal volt magasabb a higanyszint, és az ólom, valamint a kadmium szintje is megemelkedett – olvasható a lapban.

Hozzátették: e két elemnek van köze a rák kialakulásához, ezért a tudósok úgy vélik: a hosszútávú gluténmentes étrend kifejezetten kártékony lehet. 

Kövess minket a Facebookon is

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Magdolna Rózsa Óhegyiné says:

    Mert, hogy akkor a glutén kivezeti, vagy semlegesíti a higanyt, az ólmot a kadmiumot és az arzént???? Mekkora hülyeség ez! A gabona maghéja tartalmaz sokféle vegyszert, azt inkább elhiszem, hogy a teljes kiőrlésű ilyen szempontból rosszabb.

  2. Katalin Balogh Biokozmetikus says:

    6 éve gluténmentesen étkezem (nem azért mert érzékeny lettem volna rá), de nekem csak pozitív tapasztalatom van. Teljesen egészséges vagyok.
    – igaz, hogy a higanyt és az ólmot is kivezettem már a szervezetemből. A rák kialakulásához meg sok minden vezethet. Egy biztos: ahol boldogság van, ott nincsen rák. Szerintem nem kellene félelmet kelteni az emberekben!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!