Yellow

Ezekkel az ételekkel betegségeket előzhetünk meg

Egyszerű, hétköznapi életek, mégis felveszik a harcot a szervezetben zajló gyulladásokkal.

 

 

A feldolgozott ételek és a légszennyezettség is hozzájárulhat bizonyos gyulladások kialakulásához, de ha bőségesen fogyasztunk néhány csodás gyulladáscsökkentő élelmiszerből, akkor megszabadulhatunk tőlük – írja a Ripost.

A lap összeszedte, melyek ezek az ételek, melyekből nem árt, sőt kifejezetten használ, ha minél többet eszünk belőlük:

  • Olivaolaj
  • Fűszerek, zöldfűszerek: fahéj, kurkuma, oregano, rozmaring, levendula
  • Hagyma, fokhagyma
  • Étcsokoládé: vérnyomáscsökkentő, segít a vércukorszint egyensúlyban tartásában
  • Avokádó: enyhíti az ízületi fájdalmakat is, jó hatással van a vérnyomásra, koleszterinszintre
  • Keresztesvirágúak: karfiol, káposzta, brokkoli, kelbimbó mind-mind  a máj méregtelenítését segítik
  • Citrusfélék
  • Biohúsok: tápmentesen tartott csirke, marha és sertés
  • Tojás
  • Hal: a lazac, a szardínia és a hering tele van omega3-zsírsavval, mely segít a szív egészségének megőrzésében, és szintén csökkenti a gyulladást. 

Az ételekről részletesen a Ripost cikkében olvashatsz. 

 

Az oldalon megjelenő és olvasható véleményekért és hozzászólásokért a blog semmilyen nemű felelősséget nem vállal.  

Kövess minket a Facebookon is

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!