Bizonyára észrevetted már, hogy amikor étteremben jársz, és levest kérsz, akkor a leveses tányért egy lapos tányéron, és az arra elhelyezett szalvétán szervírozzák. Utóbbi nem arra van, hogy abban töröld meg a kezed – írja a Nyugat.hu.
A lapos tányér egyik oka nyilván elsősorban az, hogy a forró leves tányérja is felmelegszik, amelyet nem tud megfogni a pincér. Továbbá még a kanalat is elhelyezhetjük.
De mire való a szalvéta?
Eláruljuk:
Arra, hogy a két tányér ne csússzon el egymáson!
Szóval mikor legközelebb kihúzod ezt a bizonyos szalvétát, hogy megtöröld benne a szád, gondolj szegény pincérre, aki többfős társaságok után szedi le az asztalt, és szalvétával nem kell annyira egyensúlyoznia, anélkül viszont picit nehezebb a dolga.
Az oldalon megjelenő és olvasható véleményekért és hozzászólásokért a blog semmilyen nemű felelősséget nem vállal.
Kövess minket a Facebookon is!
Szerencsére a pincérek – még a kezdők is – annál sokkal gyakorlottabbak és ügyesebbek, minthogy ilyen elméleti marhaságokra kellene figyelniük!
Hogy azon legyen a tányér!