A Pincér vagyok nevű Facebook-oldalon jobbnál jobb sztorit lehet olvasni éttermekbe érkező vendégekről, akik néha akkora butaságokat kérnek, hogy nem hisszük el.
A pincérekről szóló blogon megjelent kis gyűjteményt már több mint 5 és fél ezren lájkolták, nem is csoda, hiszen egészen elképesztő történetek vannak benne.
Például:
- “A vegetáriánus angol reggelit kérném, de baconnel”
- “Mi a különbség a grízgombóc és a májgombóc között?”
- “Mennyire hideg a fagyitok?”
- “Egy óvári sertésszeletet kérnék csirkéből, gomba meg sajt nélkül”
- “Múltkor volt velem olyan, hogy a vendég megkérdezte tőlem, mi a különbség a burgonya és a krumpli között.
A következőt válaszoltam: Hát, az igazat megvallva a krumpliban pityóka származékok vannak, viszont a burgonyában meg a földialma is fellelhető. (Hozzá teszem, a kedves vendég a burgonyát választotta, mert még sohasem evett almát, ami a földön terem)” - “A csülök csirkéből van?”
- “Spagetti Carbonarat kérek,de pennével és nem spagettivel, mert gluténérzékeny vagyok.”
- És egy kedves történet a végére:
- “Pakolom ki a teraszt, amúgy sem vagyok egy morning person, talán még az éjszaka is kicsit megnyújtotta a szokásos menetlevelét, mindenesetre voltam elég nyűgös, mikor megláttam, hogy az éppen letett első asztal két székkel fénysebességgel elfogalaltatott. Hozzáteszem nyitás előtt egy órával jártunk. Mivel csórik nem tehettek sok pénzen vett nyavalykórságomról, így a maradék erőmet összekaparva elindultam feléjük, hogy udvariasan felhívjam figyelmüket az aktuális időpontra és sűrűn “eszkuzálva” közöljem, hogy a szolgáltatás nem elérhető. Már épp a levegőt vettem és számat a mondandóm kezdőbetűjére formálni kezdtem, mikor a két merev makettfasz rám se nézve megelőz:
-Cappuccino, melange!
Majd beszélgetne tovább. Csakhogy én belefojtottam a szót:
-Espresso, tejeskávé.
Csend…Felemeli a dementor a fejét:
-Tessék?
Mondom:
-Gondoltam ez egy újfajta köszönés és nem szerettem volna elmaradni az etalontól!
Majd sarkon fordultam és otthagytam őket sorsukra.
Még kellett nekik tíz perc és némi méltatlankodás, mire felfogták, hogy ők bizony ma itt nem lesznek kiszolgálva…”
Az összes elképesztő megszólalást itt, a posztban olvashatod:
"Vendégek idióta kérései pincérkhez" …igazi sztorik igazi pincérektől.Vendég: Milyen gyros van?Én: Sertés…
Közzétette: Pincér vagyok – 2017. augusztus 16.
Az oldalon megjelenő és olvasható véleményekért és hozzászólásokért a blog semmilyen nemű felelősséget nem vállal.
Kövess minket a Facebookon is!
Az egésztől függetlenül, talán lehetne azt mondani (nemcsakétteremben) a LESZ helyett, hogy KÉREK.Már 6-8 éves gyereket is halottam a szomszéd asztalnál “nekem egy kóla lesz”.Valakitől így hallotta…
Hmm,ez így nagyon sarkos. Pincér”úr” jön -megy,nagyon siet. Talán,ha lenne ideje meghallgatni a “kedves vendéget” a végeredményre kitérve laikus,hozzánem értően megfogalmazott kéréseket is érthetőnek találná. Hozzánem értő a”vendég”,aki nem”szakmai” nyelven közli az elvárásait,stb….
Engem is nyugodtan beleirhattok a listaba! En imadom a szalontudot, tudo nelkul, kizarolag a szoszat es a szivet. (vegyesen keszul a tudo es sziv keverekevel). Probalkoztam a “szalonsziv” elnevezessel, amikor itthon keszitem termeszetesen tudo nelkul de az elkeszites es a tobbi alapanyag ugyan az, akkor ugy hivom! Nem az en hiban, hogy a pincerek nem tudjak, hogy sziv is van benne! Etteremben tobbszor probaltam mar rendelni, szalontudot, “tudo nelkul” es eleg furcsan neztek ram.
De ha jol meggondoljuk, megoldhato lenne, hogy felszolgalnak egy adagot tudo nelkul, hiszen latni a kulonbseget a tudo es a sziv kozott a kesz etelben. Elismerem kicsit macerasabb talalni az etelt, de ha minden a vendegert van akkor megoldhato egy kis odafigyelessel!
Várom a következő írást, a vendéggel bunkón viselkedő pincérekről, az Ő m,egjegyízéseikről, a vendég gúnyolásáról. Úgy lenne teljes a kép
!