Yellow

Meg fogsz lepődni, mire való az éttermekben a leveses tányér alatt a szalvéta

Bizonyára észrevetted már, hogy amikor étteremben jársz, és levest kérsz, akkor a leveses tányért egy lapos tányéron, és az arra elhelyezett szalvétán szervírozzák. Utóbbi nem arra van, hogy abban töröld meg a kezed – írja a Nyugat.hu

 

 

A lapos tányér egyik oka nyilván elsősorban az, hogy a forró leves tányérja is felmelegszik, amelyet nem tud megfogni a pincér. Továbbá még a kanalat is elhelyezhetjük.

De mire való a szalvéta?

Eláruljuk:

Arra, hogy a két tányér ne csússzon el egymáson!

Szóval mikor legközelebb kihúzod ezt a bizonyos szalvétát, hogy megtöröld benne a szád, gondolj szegény pincérre, aki többfős társaságok után szedi le az asztalt, és szalvétával nem kell annyira egyensúlyoznia, anélkül viszont picit nehezebb a dolga. 

 

Az oldalon megjelenő és olvasható véleményekért és hozzászólásokért a blog semmilyen nemű felelősséget nem vállal.  

Kövess minket a Facebookon is

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Döme Regisz says:

    Szerencsére a pincérek – még a kezdők is – annál sokkal gyakorlottabbak és ügyesebbek, minthogy ilyen elméleti marhaságokra kellene figyelniük!

  2. József Molnár says:

    Hogy azon legyen a tányér!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!