Mérgekkel van tele az import gyümölcs.
Kiderült, hogy nem csak az íze miatt jobb a hazai termés; az Európában forgalmazott élelmiszerek fele ugyanis növényvédő szerrel és gombaölővel fertőzött, így kárt tesz a szervezetünkben élő mikrobákban, felborítva annak egyensúlyát – írja a Ripost.
A lap azt írja,az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság április közepén közzétett vizsgálata során 2366 termékben találtak növényvédőszer-maradványokat. Igaz, a határértéket „csak” 71 lépte túl – teszik hozzá.
Találtak olyan szőlőt, amiben tizenkilencféle kémiai anyagot mutattak ki, de volt még görög eper, a kínai lencse, a török szőlő és a kenyai banán is, amelyek mind Magyarországon is kaphatók.
Simon Gergely, a Szent István Egyetem tanszékvezető egyetemi docense a Ripostnak ugyanakkor azzal nyugtatta a Ripostot, hogy a vegyszerek elsősorban a növényvédelem során kerülnek bele a zöldségbe, gyümölcsbe, az utóérés lassítására szolgáló anyagok nem mérgezőek.
Dr. Zacher Gábor toxikológus pedig úgy nyilatkozott: a maradvány vegyszerek közvetlenül nem mérgeznek, hiszen jó részük lebomlik és kiürül.
Angeliki Lysimachou, a PAN Europe toxikológusa szerint azonban sajnálatos, hogy mára a szennyezett élelmiszerek megszokott és elfogadott dolgokká váltak.
Az oldalon megjelenő és olvasható véleményekért és hozzászólásokért a blog semmilyen nemű felelősséget nem vállal.
Kövess minket a Facebookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: