Egy műsorban osztotta meg a szakács fogyásának titkát.
„Az ember olvas mindenféle csoda dolgot, hogy hogyan kell lefogyni, és akkor mindegyikből egy kicsit az én gondolkodásom szerint, ami tetszett, kivettem. Működik! Egyet tartok szem előtt nagyon, hogy finomnak kell lennie. És ehessem, amennyi jól esik!” – fogalmazott a Blikk Rúzs cikke szerint Buday Péter sztárszakács az Ez Zsír című műsorban.
A szakács Facebook-oldalán találhatunk számoshHagyományos ételt, amelyet Buday egészségesen készít el, vagyis például olyan liszt-és tejmentes desszerteket készít, amely hozzáadott cukor helyett az alma természetes édesítő hatását használja ki, de található zöldségkörettel készült karaj is.
“A főzés művészet, tudomány és pedagógia: az ízek a minőségi életre nevelnek” – írja Buday Péter Facebook-oldalán, ahol legutóbb megosztott egy újabb egészséges receptet is: az almás kókuszhab sült kókusszal igen finomnak tűnik.
Korábban a life.hu írt arról, hogy a mesterszakács 175 kiló volt – Buday Péternek azóta nagyjából 50 kilótól sikerült megszabadulnia.
“Este nem azért nem jó enni, mert nem tudunk aludni. Én azért nem tudtam aludni, amikor kövér voltam, mert éhes voltam, és állandóan fel kellett ébrednem, és megnéznem, hogy mi van a hűtőben” – mesélte korábban a lapnak Buday, aki Dr. Kiss Róbert Gábornak is mesélt fogyásáról.
Elmesélte, nem volt kövér gyerek, nyolc éves korától sportolt, versenysúlya 72 kiló volt. És mikor szakácstanuló lett, szép lassan elmaradt a mozgás, és elkezdett enni. Mikor nincs mérték, gyorsan jönnek a kilók – fogalmazott.
Lefogynia úgy sikerült, hogy elkerülte a konyhát, mivel – mint mondt a – ő maga ízfüggő, és ha minden nap terülj-terülj asztalkám vár rá, akkor mindig eszik. A fogyás útja ennél nehezebb.
Részletek a videóban:
Kövess minket a Facebookon is!