Egyszerű, hétköznapi életek, mégis felveszik a harcot a szervezetben zajló gyulladásokkal.
A feldolgozott ételek és a légszennyezettség is hozzájárulhat bizonyos gyulladások kialakulásához, de ha bőségesen fogyasztunk néhány csodás gyulladáscsökkentő élelmiszerből, akkor megszabadulhatunk tőlük – írja a Ripost.
A lap összeszedte, melyek ezek az ételek, melyekből nem árt, sőt kifejezetten használ, ha minél többet eszünk belőlük:
- Olivaolaj
- Fűszerek, zöldfűszerek: fahéj, kurkuma, oregano, rozmaring, levendula
- Hagyma, fokhagyma
- Étcsokoládé: vérnyomáscsökkentő, segít a vércukorszint egyensúlyban tartásában
- Avokádó: enyhíti az ízületi fájdalmakat is, jó hatással van a vérnyomásra, koleszterinszintre
- Keresztesvirágúak: karfiol, káposzta, brokkoli, kelbimbó mind-mind a máj méregtelenítését segítik
- Citrusfélék
- Biohúsok: tápmentesen tartott csirke, marha és sertés
- Tojás
- Hal: a lazac, a szardínia és a hering tele van omega3-zsírsavval, mely segít a szív egészségének megőrzésében, és szintén csökkenti a gyulladást.
Az ételekről részletesen a Ripost cikkében olvashatsz.
Az oldalon megjelenő és olvasható véleményekért és hozzászólásokért a blog semmilyen nemű felelősséget nem vállal.
Kövess minket a Facebookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: