Tudósok szerint rosszabbat tesz a gluténmegvonás, mint gondolták.
Habár a gluténmentes étrend még a celebek között is igen népszerű – gondoljunk cssk Gwyneth Paltrow-ra, vagy épp Victoria Beckhamre – , most mégis olyan felfedezést tettek kutatók, amely cseppet sem kedvez az étrend követőinek: a legújabb kutatás szerint a gluténmentes táplálkozás növeli a rák és más, krónikus betegségek kockázatát – írja a Ripost.
A tudósok úgy találták, hogy kétszer annyi arzén volt azoknak a vizsgált személyeknek a vizeletében, akik gluténmentesen étkeznek, mint azokéban, akik fogyasztanak gabonát, ráadásul vérükben 70 százalékkal volt magasabb a higanyszint, és az ólom, valamint a kadmium szintje is megemelkedett – olvasható a lapban.
Hozzátették: e két elemnek van köze a rák kialakulásához, ezért a tudósok úgy vélik: a hosszútávú gluténmentes étrend kifejezetten kártékony lehet.
Kövess minket a Facebookon is!