A gabona penészgombát is tartalmaz, amely méreganyagokat termel – írja a Ripost.
A Kaposvári Egyetem és más intézmények összefogásával alakult Fusarium Mikotoxinok Kutatócsoportja most azt vizsgálja, milyen mértékben található méreg a kenyérben.
Az úgynevezett mikotoxinokat, vagyis a gabonában található gombák által termelt méreganyagokat 1988-ban fedezték fel. Ezeket az anyagokat nem véletlenül nevezték el rejtett gyilkosoknak: káros hatásuk kimutatható, ám élettani hatásukat még vizsgálni kell.
A Fusarium nevű gomba jól szaporodik nedves, sötét helyen, így például a gabonataktárakban is, és ez termeli a mikotoxinokat.
A lap azt írja, hogy a vizsgálatok akár 2020-ig is eltarthatnak, ugyanakkor aggodalomra egyelőre úgy néz ki, semmi ok: a Nébih azt állítja, folyamatosan ellenőrzik a fusariom gomba mértékét a gabonában, és az eddigi eredmények azt mutatják, hogy nem haladja meg az egészségre veszélytelen mértéket a kenyérben lévő mennyiség.
Ami viszont ijesztően hangzik, az az, hogy pont olyan táplálékokban is fellelhető, amit sokszor egészségesnek hiszünk: teljes kiőrlésű gabonában, müzliben.
Az oldalon megjelenő és olvasható véleményekért és hozzászólásokért a blog semmilyen nemű felelősséget nem vállal.
Kövess minket a Facebookon is!
Sándor Poór !
Az elméleted jó,de egy kérdést engedj meg! Hol van a Magyar búza,amit a pékek sem tudnak beszerezni?
Segítek! Helyette a “gazdák” tritikálét termelnek,na abból van a kenyér meg Román takarmánybúzából.
A növényvédelem egy másik téma! Ki ellenőrzi?
Ezt olvasd! “A lap azt írja, hogy a vizsgálatok akár 2020-ig is eltarthatnak…”
Miért is? És addig? Érted?
Fél kilós, kovászos arató kenyeret vásároltam. A ráragasztott cédulán felsorolt összetevőkről (sok betűkből és számokból álló) sokat nem lehet megtudni, de van egy nagyon lényeges tájékoztatás
is: “Búzaliszt 40 százalék” Ezek után azt kérdezem, miből sütik a kenyeret? Miért nem lisztből? A NÉBIH mit ellenőriz?
a Nébih azt állítja, folyamatosan ellenőrzik a fusariom gomba mértékét a gabonában, és az eddigi eredmények azt mutatják, hogy nem haladja meg az egészségre veszélytelen mértéket a kenyérben lévő mennyiség.
A bármit is vizsgáló magyar hatóságok örökre eljátszották a becsületüket, szavahihetőségüket a csernobili katasztrófa alatt kiadott jelentéseikkel. Innen is hiányzik az a tény, hogy a magyar búzát exportálják, a kenyér amerikai import takarmánybúzából készül. A “piacok”, az “üzletemberek” feláldozzák az emberek egészségét az extra haszon érdekében.
Mielőtt elfogyasztunk bármit, előtte különböző kezelésnek vetjük alá őket.
Minimálisan a mosás, aztán a többi. Köztük a hőkezelés.Gabonafélék esetén még a lábon álló gabonát növényvédő szerekkel kezelik. GOMBAÖLŐ szerek és a többi. Valamennyinek van egy úgynevezett lebomlási ideje, melyet a betakarítás előtt ILLIK NAGYON FIGYELEMBEN tartani.
Sok fajta szerek. Engedélyezett szermaradványa mindegyiknek van. Ami nem okozhat káros hatást.
A növényvédőszerek engedélyezett szermaradványa, ésa másik fajta, hasonló hatás szer kijuttatandó mennyiségének összehasonlítása a felhasználó részéről óriási tudást feltételez. Ismerek olyan rovarölőszert, melyből a kijuttatandó mennyiség MÉLYEN ALATTA VAN a hozzá hasonló szer ENGEDÉLYEZETT maradvány mennyiségének.
SŐT!!!! Ez a szer a TAGLÓZÓ HATÁSA MELLETT A KATICABOGARAKAT ÉS A MÉHEKET nem bántja.
Bevallom, a kíváncsiságom erősebb volt nálam.
VIRÁGZÓ CSERESZNYE FÁNÁL próbát tettem,
EREDMÉNYE: a károsító rovarokkal tele lett a fa alatti terület. Az elhullottak között KATICABOGÁR ÉS MÉHECSKE nem volt. Érdeklődésemre a közelben lévő méhész nem panaszkodott elhullásról.
A növényvédelem nem szórakoztató ipar! Azt nagyon komolyan kell venni! És akkor az elfogyasztott élelmiszer NEM LEHET MÉRGEZŐ.
Megragadom az alkalmat, és újból írom a sokakat sokkolóan érintett PERZSELŐEN működő új valami. Ami nagyon hasonlít a SALÉTROMOS SAV hatására.
KALCIUM tartalmú vegyszerrel lehet közömbösíteni, úgy, hogy a HATÁSA CSODÁLATOS::: A NÖVÉNY EGÉSZSÉGES MARAD, ÉS MÉG EGY DÍJMENTES FEJTRÁGYÁZÁST IS KAP.
Katalin Kedves!
Nagyon jól olvassa! Végre foglalkozik vele valaki!
A kenyerek,ehetetlenek Magyarországon,nem sütik meg tisztesen.Konkrétan tészta!
Azt mondják tegyük a hűtőbe? Hol volt Anyának hűtője és egy hétig ettük amit sütöttünk.
Igen! A zöldségekkel is az a helyzet amit leírt Ön…
Tisztelettel…
Egyik héten olvasom, hogy a rizsben arzén van, a másik héten, hogy veszélyes permetszerekkel permetezik a zöldséget, gyümölcsöt, most meg a gabona mérgező most már csak az a kérdés , hogy mi az ami ehető. És még nem beszélve arról, hogy az összes rosszabb minőségű külföldről behozott élelmiszereket is velünk igyekeznek megetetni és még csodálkozunk, hogy fogy a népességünk!!